Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

krmbz

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
195
Tepki puanı
409
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar, yazılanları tek tek okudum. Bir çok kişi, aynı fikirde ağız birliği yapmışçasına, ferdi yapılan iş güvenliği uzmanlığın geçersiz olduğundan bahsetmekte, kimisi serbest meslek makbuzu kesmekten, kimisi osgb ile çalışmanın zaruri olduğundan bahsetmekte, çeşitli (ve bence alakasız) kanun maddelerini dayanak göstermekte.

Ben çok biliyorum demiyorum, benimde tecrübe eksiğim çok fazla. Ancak kendi bildiğim, gördüğüm ve inandığım şeyi söyleyim;

Ferdi olarak iş güvenliği uzmanı ve ferdi olarak işyeri hekimi çalıştıran ve diğer yasal gereklilikleri yapan işyeri için osgb ile ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU YOKTUR.

Öyle bir hava yaratılmışki, iş güvenliği uzmanı ya osgb bnyesinde çalışacak, ya da iş yapmayacak, bu işi bırakacak. Böyle bir şey yok.

Evet, osgbler bize göre çok daha avantajlı. Hem aynı anda bir çok hizmeti veriyor, hem de fatura kesebiliyor verdiği hizmet karşılığında. Yatırım büyük olduğu içinde, sürümde kazanmak misali daha ucuza hizmet verebildiklerini düşünüyorum birden çok firma ile çalıştıkları için. Zaten maaş konusundaki sıkıntılarımız da burada başlıyor tam olarak.

Örneğin, 1500 tl iş güvenliği uzmanı maaş istiyor. 1500 tl işyeri hekimi istiyor. Etti size 3.000 TL. Eğer osgb de tüm hizmetler için 3000 tl bedel isterse, işveren doğal olarak osgbyi seçecektir. Çünkü karşılığında gider faturası alacak ve tüm hizmetler ayağına gelecek. İşte, bireysel çalışacak uzmanların (benim gibi), maaşlarının düşük olma sebebide budur.
 

degiray

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ara 2011
Mesajlar
175
Tepki puanı
96
Danışmanlıktan bahseden kim, burda mantık hatan var dostum, adam benim 3 gün 5 gün sigorta primimi yatırmış bu danışmanlık mı demek, tabiki hayır ben o işverenin 3-5 günlüğüne çalışanıyım, ha 30 gün ha 3 gün, tam zamanlı uzman çalıştırmayı mantıklı buluyorsanız, aynı mantıkla kısmi süreli de geçerlidir.
Konuyu birazda başka yönlere çekelim. Yukarıda arkadaşımız demiş ki 3-5 günlüğüne çalışanıyım. Şu an hukukçular bu konuda karşıt görüşlere sahip diyorlar ki 5 gün kısmi süreli ve sgk yatırılıyor. 6. gün birşey olsa bu adam sorumlu değil mi? Evet sorumlu , işte olayda burda başlıyor. Hukukçular der ki 30 gün yatırsın primi ama adam gene 5 gün gelsin . Zaten sgk priminin net bir sınırı yok diye biliyorum. İstediğiniz yerden 30 günlük primler yatırılabilir. Ancak emeklilik hesabında her ay 30 günden fazlası toplanmaz . Ancak emeklilik aylığı çalışılan yıl ve yatırılan primle doğru orantılıdır. Dolayısıyla toplam yatırılan kaç 30 günlük prim varsa bunun ortalaması alınır. Yani 5 günlük 3 farklı tesis 30 tam gösterirse ki bunu da asgari ücret gibi gösterecek.Ancak burada başka bir olay daha var. TMMOB ve SGK mühendis asgari ücreti için 2700 brüt de anlaştılar. Dolayısıyla işveren 5 gün yada 30 gün üstünden prim yatırsın bu mühendis asgari ücret rakamı üzerinden yatıracak sgk primini , asgari ücretin işverene maliyeti 325 TL 2700 brütün ise tahmini söyleyelim 500 TL olsun. Bu şartlarda 5 adam/gün + 500 TL sigorta primi adamın total masraf , neyse lafı çok dallandırıp bulandırdım. Bu durumda hiçbirşeyine karışmadığınız OSGB firmasıyla anlaşmak daha iyi gelecek, bir çok firmaya ; ancak şu da bir gerçek ki osgb patronu olmayıp da bu işten fazla anlayan osgb elemanı da çok az , ordan ağzı yanan bize gelip bireysel yapacak. Filan falan şeklinde bu işler böyle gidecek. Benim son sözüm şu , ne ve nerede olursanız olun. Az ücretlere ve rakamlara hayır demeyi bilin. Lütfen bu iş ayağa düşmek üzere , hep beraber bu işi hakettiği yere kaldırabiliriz.
 

ÖmerFaruksvnl

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman Adayı (C)
Kesinlikle meslek odalar birliği kurulmalı. Bu konu es geçilmemeli.
 

Cevre5559

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Şub 2012
Mesajlar
71
Tepki puanı
187
Meslek
Uzman (C)
5510 SK-MADDE 82- (Değişik birinci fıkra: 13/2/2011-6111/39 md.) Bu Kanun gereğince alınacak prim ve verilecek ödeneklerin hesabına esas tutulan günlük kazancın alt sınırı, sigortalıların yaşlarına uygun asgarî ücretin otuzda biri, üst sınırı ise 16 yaşından büyük sigortalıların günlük kazanç alt sınırının 6,5 katıdır.
Günlük kazançları yukarıdaki fıkrada belirtilen alt sınırın altında olan sigortalılar ile ücretsiz çalışan sigortalıların günlük kazançları alt sınır üzerinden, günlük kazançları üst sınırdan fazla olan sigortalıların günlük kazançları da üst sınır üzerinden hesaplanır.
İkinci fıkraya göre sigortalının kazancı alt sınırın altında ise bu kazanç ile alt sınır arasındaki farka ait sigorta primleri ile ücretsiz çalışan sigortalılara ait sigorta primlerinin tümünü işveren öder.
Sigortalıların bu Kanunun 53 üncü maddesine göre belirlenen aynı sigortalılık haline tâbi olacak şekilde birden fazla işte çalışması nedeniyle Kuruma ödenen primler toplamı, bu sigortalılık hali için belirlenen prime esas kazanç üst sınırı üzerinden hesaplanacak miktarı aşarsa, aşan kısmın tamamı, sigortalının talebi üzerine en geç talep tarihini takip eden ay içinde hissesi oranında sigortalıya defaten geri ödenir. Geri verilen primler için ayrıca gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz ödenmez.

Çalışma bakanlığının seminerlerde söylediği durum çok farklı, bakanlık serbest meslek erbabı olarak çalışan ve danışmanlık hizmeti adı altında fatura kesen kişilere izin vermek istemiyor.Çünkü danışmanlıkla İSG uzmanı yükümlülüğü yerine getirilmiş olmuyor ve işverende bundan bi haber olduğu için bu şekilde işveren kandırılmış oluyor.


Kırmızı ile yazılı fıkrada aynı statüde farklı işverenlerle çalışılmasının şartları var. Yani İş Güm veya Çalışma Bakanlığı belirlemiyor bu durumu 5510 sayılı kanuna göre yorumu sizlere bırakıyorum.
 

krmbz

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
195
Tepki puanı
409
Meslek
Uzman (C)
Maaş konusuna tekrar dönersek; arkadaşlar, olaylara işveren gözünden bakmak lazım birde. Ben aynı zamanda işveren konumunda çalıştığım için, özellikle vergi kısmı ile çok ilgileniyorum ister istemez. Bir çok kişinin hesaba katmadığı bir ufak bir hesaptan bahsetmek istiyorum size;

Basit bir hesap yapacak olursak;

Bir işyeri, yasalar gereği 10 gün iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorunda varsayalım. Ve iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekiminin 1,500.00 TL maaş istediklerini varsayalım. Ve maaşlarını da asgari ücretten (yani olabilecek en düşük ücretten) gösterdiklerini varsayalım.

Ferdi çalışacak iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekiminin, bu işletmeye olan maddi yükü;
1500 TL (iş güvenliği uzmanı) + 1500 TL (işyeri hekimi maaşı) + 250 TL (10’ar günlük ssk primi) = 3250 TL

Diyelim ki, firma bizi almadı ve bir osgb ile anlaştı. Avantajı ne olacaktır diye bakacak olursak ve osgbnin, 10 günlük hizmet için firmaya 3.000 TL fiyat teklifi verdiğini varsayarsak;

Bu rakam: 2542,37 + KDV şeklinde olacaktır. Kısacası, 3000 TL ödeyen firma, 457,63 TL’yi geri alacaktır.

Kısacası, aynı iş için, aynı parayı (3000 TL) isteyen iki seçenek arasında (1 – isg uzmanı ve işyeri hekimi , 2 – osgb) ortalama 700 TL fark ortaya çıkmaktadır.

Üstelik, hesap ettiğim ssk primlerini, asgari ücrete göre ekledim. Gerçek maaş doğrultusunda yatırılacak olursa, primler artacaktır.

Benim yaptığım hesap bu şekilde arkadaşlar. Rakamları kendim uydurdum. Osgb tekliflerinin yaklaşık ne kadar olduğunu da bilmiyorum açıkçası. Yanlış olduğum nokta varsa veya hatalı hesap yaptığımı düşünen varsa, beni düzeltebilir. Bende yeni bir şeyler öğrenmiş olurum bu şekilde.

Ben osgb’ye kayıtlı değilim. Olmayı da düşünmüyorum. Elimden geldiğince, bu mesleği ferdi şekilde devam ettirme çabasındayım. Ancak işin gerçeği de bu. Gönül ister ki, ben dahil hepimiz çok astronomik rakamlara bu işi yapalım. Ama işin özü ve gerçeği maalesef bu şekilde değil. Osgb sayısı artmaya devam ediyor. Artmaya devam ettikçe, rekabet daha da kızışacaktır. Kızışan rekabet osgb fiyat tekliflerini daha da aşağı düşürecektir. Osgblerin fiyat tekliflerinin aşağı düşmesi, özellikle bizleri yani ferdi olarak çalışan kişileri etkileyecek gibi gözüküyor.

Özellikle ferdi olarak kısmi süreli iş yapan uzmanların ve hekimlerin maaşları/fiyatları, bu şartlar altında daha da düşmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Ancak, az önceki mesajıma istinaden tekrar söylüyorum, kısmi süreli iş güvenliği uzmanlığı yapmanın önünde hiçbir engel yok. Osgb zorunlu değil.
 

kymtersgzl

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ara 2012
Mesajlar
9
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
Yine de gidin derim. Umitsiz olmayin
 

mustafademir2002

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
105
Tepki puanı
109
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar burada maaş şu olsun bu olsundan daha ötede bir arkadaşımız sanırım osgb yalakası veya sahibi neymiş efendim bireysel çalışma olmazmış ya tam zamanlı çalışacakmış veya osgb bünyesinde çalışacakmış lütfen yalan yanlış bilgilerle duygu sömürüsü ve çok bilmişlik yapmayın. Kısmi süreli çalışmak yasaldır ve kanunda açıkca belirtilmiştir. Kimse bireysel çalışmanın önü kesildi diye yalan yanlış bilgiler vermesin kaldırılan istenmeyen, bireysel fatura keserek çalışmanın engellenmesi diyorsanız evet doğrudur ama kısmi süreli olarak saatimizin, süremizin yettiği kadar firmayla anlaşma yapabiliriz. Bunun aksini söyleyen atıfta bulunduğu yasal dayanağı harfi harfine getirip önümüze koysun yeterse yeter sayfalar dolusu diğer arkadaşlarımız bişey bilmiyormuş gibi gösterilmeye çalışılması lütfen osgb yalakası değil işimizi layıkıyla yapanlardan olalım.
 

krmbz

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
195
Tepki puanı
409
Meslek
Uzman (C)
81 ilde isg kanunu tanıtım toplantısında kimsenin bireysel çalışmasına izin verilmeyeceği söylendi. Ya tam zamanlı firma personeli olacaksınız ya da OSGB üzerinden çalışmak zorundasınız başka türlü belgenizi bakanlığa işletemeyeceksiniz.
Bilginize.

Sn. Ediko, kusura bakmayın ama insanlara yanlış bilgi vermek suretiyle, onları yanıltıyorsunuz.
 

ÖmerFaruksvnl

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman Adayı (C)
Evet. Ediko yanlış biliyorsun yok öyle birsey
 

Arif Alataş

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ara 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar merhaba, ben Csertifikası almak için kaydımı yaptırdım ve hazırlanıyorum. Yalnız şunu söylemeliyimki önceki çalıştığım iki yerde mesul müdürlük yaptıramadıkları için anlaşmamış birisiyim. Yani meslek olarak kimyagerim kimyagerler derneğinin Sorumlu müdürlülük sözleşmesindeki fiyatı öedemeyen işverenlerden ikisindende ayrıldım. Şuan da da başka bir işteyim. Yazılanları okuyorum ve tamamen işverenleri yücelten çalışanları acizleştiren yorumlar okuyorum ve soruyorum bu arkadaşlara Siz iş güvenlik uzmanı olarak böyle fiyatınızda acizleşirseniz, işverende işçide sizi tanımaz ve takmaz. Ben mesul Müdürlüğü bile ayaklar altına almazken bu mesleği de ayaklar altına almak istemiyorum. Son olarak başımdan geçen bir durumu anlatmak isterim . Mesul müdürlük teklifini kabul etmediğimde başka bir meslektaşım yarı zamanlı ve 350 tl gibi bir paraya kabul etmişti. Beni arayıp hava atacaktı ama son cümlen sonrası çok bozulmuş oldugunu duymuştum. Telefonda kendisine siz 10 kişiden fazla çalışan bir yerdesiniz tam zamanlı msul mudurluk yapmanız lazım yasal değil yaptığınız ve 45 yaşındasınız bızım gıbı genc meslektaslar için meslegı ayaklar altına alıyorsunuz. Dikkat edin birisi sizi şikayet etmesin demiştim. HALENDE AYNI FIKIRDEYIM. aylık 1250 yazan arkadaslara da illaki iş kazası yaşadıktan sonramı akıllanacaksınız diyorum....
 

Ali GÜLEN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
28
Tepki puanı
39
Meslek
Uzman (C)
Merhaba, bir sure once firma ile 12 aylık bir sözleşme yaptım ve yazılan ucret odanın belirlemiş oldugu rakamdı.

Bu esnada oda yetkılısı ssg ya asgarı ucret oalrak en aşağa 3200 tl yazması gerektigi ve bu konuda titiz bır duruş sergıledıgını söylemıştı.

az evel net de dolaşırken şu yazıyla karşılaştım.

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı‘na

Konu : 2013 yılı için tespit edilen mühendis ve mimarların asgari ücreti hk.
Kurumunuz ve Birliğimiz arasında imzalanan protokol gereğince, 2013 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücret, Orman, Orman Endüstri, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri (Meslek Yasası gereği daha önce ayrıca hazırlanmıştır) hariç 2.700 TL olarak belirlenmiştir. Uzmanlık alanlarında odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu alanlar, arazi çalışmaları, mesleki deneyimin arandığı alanlar ile şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, teknik nezaretçi, uzak yol kaptanlığı gibi hizmetlerde asgari ücret uygulanmaz. Bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretleri alınan sorumluluk gereği asgari ücretin üzerinde olmak zorundadır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Saygılarımızla.
N.Hakan GENÇ
Genel Sekreter


okudugunuzda anlayacağınız gibi bır muhendis kendıişinde calışıyorsa en aşağa 2700 tl maaş alır. ve diğer sertifika gerektiren durumlarda bu rakam 2700tl den cok olmak zorunda.

özun sözu şu, 2700den aşağa calışanlar veya maaşları bu şekilde gösterilenler hukuki olarak sorun yaşayabilirler...
 

volkankim

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
143
Tepki puanı
179
O zaman sen de OSGB kurcan adam beni zorla çalıştırmıyor ki, ve kanunen de yasal olan o, sen bi kaza karşısında bende dışardan danışmanlık veriyorum ya da işveren biz dışarıdan kişisel danışmanlık alıyoruz dediğinde savcı yada bilir kişi tamam o zaman burada İSG varmış mı dicek sanıyorsun?? Bunlar kanuna direk uyuyor mu diyecek sanıyorsun nerede İSGB veya OSGB'en ey iş veren dicek o da sana sorcak nerde benim İSGB veya OSGB'em diye.. Sen de o zaman dersin OSGB en çok 3500 veriyodu ben kendim yapıp daha çok para kazandım ama bilirkişi illa OSGB istiyomuş yapacak bişeyim yok diye.. Bak bakalım o işveren ne yapcak o zaman seni.... Bu kanundan önceydi bu dışardan danışmanlık dediklerinizin hepsi.. Şimdi en fazla dışardan eğitim verirsiniz ama akıllı hiç bir işveren bireysel danışmanlık almaz..
sayın osgb sahipleri.
 

volkankim

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
143
Tepki puanı
179
arkadaşlar sakın söylenenlere inanmayın.bireysel olarak çalışmanızda kanuni olarak hiç bir sakınca yok.bence bir osgb nin komisyoncudan farkı yok.tekrar söylüyorum ben bireysel olarak 3 firmaya bakıyorum.halimden de son derece memnunum sakın moralinizi bozmayın ve osgblere girmeyin osgbler eninde sonunda kapanacak.devlet kimsenin bedavadan para kazanmasına sıcak bakmaz.iş güvenliği uzmanı mühendislerinde kendilerini hiç bi özelliği olmayan
osgb sahiplerine ezdireceğini asla düşünmüyorum.
 

volkankim

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
143
Tepki puanı
179
sayın osgb sahipleri.
bakanlık osgblere sıcak baksaydı onların yükümlülüklerini artırmazdı.osgblere bünyelerinde sağlık memuru çalıştırma zorunluluğu getirdi.tam zamanlı çalışan işyeri hekimi ve isg uzmanı bulundurma zorunluluğuda.hem iş kanununda da açıkça belirtilmiş iş güvenliği uzmanı bireysel olarak çalışabilir diye.
 

Hüseyin KORKMAZ

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
508
Tepki puanı
1,476
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
Maaş konusuna tekrar dönersek; arkadaşlar, olaylara işveren gözünden bakmak lazım birde. Ben aynı zamanda işveren konumunda çalıştığım için, özellikle vergi kısmı ile çok ilgileniyorum ister istemez. Bir çok kişinin hesaba katmadığı bir ufak bir hesaptan bahsetmek istiyorum size;

Basit bir hesap yapacak olursak;

Bir işyeri, yasalar gereği 10 gün iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorunda varsayalım. Ve iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekiminin 1,500.00 TL maaş istediklerini varsayalım. Ve maaşlarını da asgari ücretten (yani olabilecek en düşük ücretten) gösterdiklerini varsayalım.

Ferdi çalışacak iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekiminin, bu işletmeye olan maddi yükü;
1500 TL (iş güvenliği uzmanı) + 1500 TL (işyeri hekimi maaşı) + 250 TL (10’ar günlük ssk primi) = 3250 TL

Diyelim ki, firma bizi almadı ve bir osgb ile anlaştı. Avantajı ne olacaktır diye bakacak olursak ve osgbnin, 10 günlük hizmet için firmaya 3.000 TL fiyat teklifi verdiğini varsayarsak;

Bu rakam: 2542,37 + KDV şeklinde olacaktır. Kısacası, 3000 TL ödeyen firma, 457,63 TL’yi geri alacaktır.

Kısacası, aynı iş için, aynı parayı (3000 TL) isteyen iki seçenek arasında (1 – isg uzmanı ve işyeri hekimi , 2 – osgb) ortalama 700 TL fark ortaya çıkmaktadır.

Üstelik, hesap ettiğim ssk primlerini, asgari ücrete göre ekledim. Gerçek maaş doğrultusunda yatırılacak olursa, primler artacaktır.

Benim yaptığım hesap bu şekilde arkadaşlar. Rakamları kendim uydurdum. Osgb tekliflerinin yaklaşık ne kadar olduğunu da bilmiyorum açıkçası. Yanlış olduğum nokta varsa veya hatalı hesap yaptığımı düşünen varsa, beni düzeltebilir. Bende yeni bir şeyler öğrenmiş olurum bu şekilde.

Ben osgb’ye kayıtlı değilim. Olmayı da düşünmüyorum. Elimden geldiğince, bu mesleği ferdi şekilde devam ettirme çabasındayım. Ancak işin gerçeği de bu. Gönül ister ki, ben dahil hepimiz çok astronomik rakamlara bu işi yapalım. Ama işin özü ve gerçeği maalesef bu şekilde değil. Osgb sayısı artmaya devam ediyor. Artmaya devam ettikçe, rekabet daha da kızışacaktır. Kızışan rekabet osgb fiyat tekliflerini daha da aşağı düşürecektir. Osgblerin fiyat tekliflerinin aşağı düşmesi, özellikle bizleri yani ferdi olarak çalışan kişileri etkileyecek gibi gözüküyor.

Özellikle ferdi olarak kısmi süreli iş yapan uzmanların ve hekimlerin maaşları/fiyatları, bu şartlar altında daha da düşmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Ancak, az önceki mesajıma istinaden tekrar söylüyorum, kısmi süreli iş güvenliği uzmanlığı yapmanın önünde hiçbir engel yok. Osgb zorunlu değil.


Osgb ile anlaşmalar fiyatlarına + kdv istiyor. Yani 1500+1500+kdv= 3540 tl. Firma her türlü 3000 tl ödüyor. Hİç bir osgb kdv dahil fiyat vermiyor.
 

Kurtuluş Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
8
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
ALINTI...

Şu anda mahkemesi devam eden ve içeride dava gününü bekleyen 20'ye yakın İSG uzmanı bulunmaktadır. Bu bilgi ÇSGB bir iş müfettişi ile yapmış olduğum sohbet ortamında geçmiştir. Son yıllarda oluşan İş Kazaların sıklığından dolayı savcılar bu konuda çok hassas durumdalar. Ben tüm önlemleri aldım beni nasıl içeri atabilirler demeyin.Siz ne kadar tüm önlemleri alsanız bile Savcının insiyatifine kalmış durumdasınız. Mahkeme zamanı gelene kadar sizi içerde tutabilir. Bu sürede ortalama en az 2 ay sürer. 2 Ay süre sonunda mahkemede yeterli önlemleri aldığınız ortaya çıkarsa anca o zaman özgürsünüz. Bu işe gönül verdiyseniz bu gibi durumlarla karşılaşma riskinizde bulunmaktadır.

Demek istediğim ne kadar kritik ve hassas bir durumda olduğunuzu kabullenmemiz gerekmektedir. Ondan dolayı iş bulma kaygısını bırakıp olaylara daha profesyonel yaklaşılması gerekmektedir.

Bu işi 3 kuruşa yapacak arkadaşlara önerim İşsiz kalmak Özgürlüğünüzün kısıtlanmasından daha iyidir.
 

Kurtuluş Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
8
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Elif hanım ağzınıza sağlık, ben 13 ay sonra B sınıfı uzman olacağım, açıkcası her gece dua edip öyle uyuyorum çalıştığım yerde bir iş kazası olmasın diye, böyle stres çekilmez.Biz istediğimiz kadar önlem alalım, bazı şeyleri işverene yaptırmak çok zor oluyor.Ben bir sürü tedbir önerip yazıya döktüm ama sonuç sıfır.Yani bu ortamda çalışmamız gerçekten zor. O yüzden ücret politikasının da buna uygun olması gerekiyor diye düşünüyorum.Bu iş güvenliği konusu Türkiyede 5 yıl içinde ancak düzene girecek bu süre zarfında valla hepimizi allah korusun diyorum....Saygılar
 

Bilal Emiroğlu

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Şub 2012
Mesajlar
67
Tepki puanı
174
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar,
İş güvenliği ile ilgili iş ilanlarını yayınlayıp sizlere iş ve kariyerinizde yardımcı olmak üzere çalışmalarımızı başlattığımızı bildirmek isterim.
Çalışmalarımız tamamlanınca sizlere duyuracağız.
İyi çalışmalar.

İlanlar için takip etmemiz gereken bi link alabilir miyiz ?
 

Şahin IRMAK

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ara 2012
Mesajlar
37
Tepki puanı
98
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.