Tartışma : Hastanelerde 4/b (bağkur) Statüsünde Uzman Hekim Çalıştırma

İsmail Cem Akdağ

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Nis 2014
Mesajlar
48
Tepki puanı
16
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İyi çalışmalar; Hastanelerde çalışan hekimlerin çalışma şekillerini ilgilendiren bir konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum;

Şöyle ki; 2016 yılında 5510 sayılı kanununda bir değişikliğe gidilmiş ve ek madde 10 ilave edilmiştir.

Buna göre şirket sahibi Hekimler hastanelerde hizmet satın alma sözleşmesine istinaden çalıştırılabilmektedir. Eskiden Hastane kadrosunda 4/a SGK çalışan statüsündeyken şimdi Hastane kadrosu haricinde 4/b kendi hesabına çalışan (Bağ-Kur) statüsüne geçebiliyorlar.

Bildiğiniz üzere hizmet satın alma yöntemine göre yapılan işlerde alt-üst işveren durumu gereği alt iş verenin çalışanlarının; sağlık raporları, risk analizleri, varsa yeterlilik belgeleri vs. istenmektedir.

Hizmet olarak yukarıda anlatmaya çalıştığım hekimlik hizmetidir. Doktor uzmanlığı ile ilgili hasta muayene, ameliyat vs. gibi hizmetleri sağlamakla yükümlüdür.

Bu durumda normal rutinde yapılan hizmet satın alma şeklinde yapılacak olan işlerde ki gibi mi düşünmeliyim? Risk analizleri, sağlık raporları vs. istenmeli midir? Yoksa Hekimlik hizmeti için bunlara gerek yok mudur?

Konu ile ilgili bilgisi veya fikri olan arkadaşların görüşlerini paylaşmalarını bekliyorum. Teşekkürler...
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.