Bilgi : Endüstriyel Mutfaklarda Yangın Algılama Ve Söndürme Sistemleri

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Günümüz büyük ticari mutfaklarında, ortamdaki yüksek ısı ve yanıcı yağlar sebebiyle sürekli olarak bir yangın riski bulunmaktadır. Bu gibi alanlarda kullanılan davlumbazlar, gerekli önlemler alınarak yangına sebebiyet vermeleri engellenmelidir. Bu sebeple de davlumbaz söndürme sistemlerine gerek duyulmaktadır. Davlumbaz, davlumbazın bacası ve pişirme ünitelerinde meydana gelen yangınlar büyük risk taşırlar. Oluşabilecek yangın, binalardaki bacalardan içeri çekilerek tehlikenin büyümesine sebebiyet verebilir. Bu tür yangınlarda kimyasal sıvı söndürücülü mutfak davlumbaz söndürme sistemleri kullanılır. Davlumbaz söndürme sistemi, davlumbazlarda çıkacak yangınların söndürülmesinde, en kolay ve en etkili çözüm yoludur.

Dosyanın pdf formatı ekte yer almaktadır.

BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_78.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_79.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_80.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_82.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_83.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_84.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_85.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_86.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_88.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_90.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_91.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_92.jpg BEST_ELEKTRONIK_GUVENLIK_20170901_94.jpg
 

Ekli dosyalar

  • Endüstriyel Mutfaklarda Yangın Algılama Ve Söndürme Sistemleri.pdf
    6 MB · Görüntüleme: 84

Serhan Kürkçü

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eyl 2017
Mesajlar
1
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Alternatif Sistemdir. Dosya ekte ***KESİLDİ***
 

Ekli dosyalar

  • AEROSOL SİSTEM HK..docx
    1.1 MB · Görüntüleme: 45
Moderatör tarafında düzenlendi:

Tülin Erdoğan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Mutfak davlumbazları en yüksek yangın riski taşıyan yerlerden biridir. AVM, otel, okul, hastane, endüstriyel kuruluşlar gibi yapıların mutfaklarında bulunan, pişirme sırasında havalandırma maksatlı kullanılan davlumbazlar ortamdaki havayı çekerken yağ filtre ve bacada birikme yapar ve bu birikinti ortam sıcaklığının da artmasıyla parlayarak hızlı bir yangın oluşmasına sebep olabilir. Ortamda bulunan gaz ve elektrik ortamın daha da riskli olmasını sebep olur. Bu sebeple davlumbaz söndürme sistemi aktif olduğunda pişirme cihazlarına gelen gazı kesmesi mühimdir.

Türkiye yönetmeliğinde konutlar hariç olmak üzere, alışveriş merkezleri, yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ve yemek fabrikaları ile bir anda 100'den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılması ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama, gaz kesme ve uyarı tesisatının kurulmasının şart olduğu belirtilmiştir. Yönetmeliğimizde belirtilmemiş konularda uluslar arası standartları (NFPA 17A, NFPA96 vs.) baz alarak sistem tasarımı yapılır.

***KESİLDİ***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.