Bilgi : Düşük Gerilim Trafosu

Hüseyin KORKMAZ

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
508
Tepki puanı
1,476
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
Düşük Gerilim Trafosu


TANIMI:

Kazan türü, kapalı ve nemli ortamlardaki çalışmalarda düşük gerilim kullanarak çalışanı çarpılmalara karşı koruyan araçtır.
YAPISI:

Düşük gerilim trafosunun primer ve sekonder sargıları trafo nüvesinin ayrı ayrı bacaklarına sarılmalı, bobinler kesinlikle oto trafosu şeklinde üst üste sarılmamalıdır.Düşük gerilim trafoları rahatlıkla taşınabilir şekilde dizayn edilmeli, darbelere karşı dayanıklı olması gereken dış gövde üzerinde, taşıma sapları ve havalandırma panjurları olmalı ve izole ( lastik ) takozlar üzerinde oturmalıdır.
Düşük gerilim trafosunun primer girişi ile topraklı olması gereken fiş arasında kullanılan kablo 3×1.5 mm² uzunluğunda çok damarlı ve bükülgen olmalıdır. Trafonun çıkışında birden fazla priz bulunabilir.
Güvenlik trafolarının sekonder çıkışı kullanılacak cihazların kullanım gerilimine uygun olarak düşük gerilimde maksimum 42 V olarak sipariş edilir.
TEKNİK ÖZELLİKERİ:


trans.gif

1- Düşük gerilim trafosunun primer ve sekonder sarımları nüvenin ayrı ayrı bacaklarına sarılmalı.Bobinler kesinlikle oto trafosu şeklinde üst üste sarılmamalıdır.
( Yalıtılmış olan kısımlara 500V. 50Hz’lik bir enerji tatbik edildiğinde minimum 0.5M.ohm’luk bir dirence sahip olmalıdır. )
2- Düşük gerilim trafosu sekonder çıkışı, 6V, 12V, 24V, 42V luk gerilim kademelerine uygun olarak sipariş edilmelidir.
3- Trafonun çıkışında ihtiyaca göre birden fazla priz bulunabilir.
4- Trafonun girişi ile topraklı fiş arasında 20 m. Uzunluğunda 3×1.5 mm’lik çok damarlı ve bükülgen kablo kullanılmalıdır.
5- Trafonun gövdesi darbelere karşı mukavim olmalı, üzerinde havalandırma panjurları ve taşıma kulakları bulunmalı ayrıca izole ( lastik ) takozlar üzerinde oturtulmalıdır.
6- Trafonun gücü sipariş mektubunda mutlaka KVA olarak belirtilmeli.Bu güç kullanılabilecek alıcıların toplamı göz önüne alınarak belirtilmelidir.
7- Trafonun baştaki kayıpları minimum olmalı, kısa devrelere, ısıya, neme ve rutubetli ortamlara karşı dayanıklı olmalıdır.
8- Trafo 8 saat aralıksız çalışabilecek güce ve soğutma sistemine sahip olmalıdır.
9- Trafolar TS EN 60742 ye uygun olmalıdır.
10- Güvenlik trafosunun üzerinde;
-Yapımcı firma adı ve sembolü,Primer gerilimi…V,Sekonder gerilimi… V,Gücü …………….KVA,silinmeyecek şekilde bulunmalıdır.
K:Türkiye Elektrik İletim A.Ş.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.