Değişik Lezzetler Deneyelim | TÜİSAG Forum | İSGforum | İSGfrm - İş Sağlığı,Güvenliği,Risk değerlendirme

Değişik Lezzetler Deneyelim

Konu, 'Birazda Eğlenelim' kısmında KübraHemşire tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. KübraHemşire

    KübraHemşire TÜİSAG Üyesi



    Evet arkadaşlar.Bugüne kadar denediğimiz değişik tat ve lezzetleri paylaşıyoruz.forumda yeni bir akım başlatıyoruz:) Yaptığınız bütün gastronomik keşifleri paylaşabilirsiniz.
    Denemek istediklerimi yazarak başlıyım
    -Kahveyi,şekerli değilde pudra şekerli içmek
    -Çikolata sosu ve ya marka vermeden tarif etmeye çalışıyım,çikolara-fındık ezmesi ile türk kahvesi yapmak:p
    -Domatesle,çikolata fındık ezmesini ekmek arası yapıp yemek:)) güzel olduğunu söylüyorlar.
    -Turşulu pasta yapmak.
    -çiğ köfteyi vişne sosuyla yemek
    Gibi Gibi:)
    Tüm denemeleri tadım amaçlı yapıp,Hastanelik olmamanız dileklerimle:)


     
    hüseyin özatlı, mehmetnuriisg ve İşGüvUzman bu yazıya teşekkür etti.
  2. mehmetnuriisg

    mehmetnuriisg TÜİSAG Üyesi

    bir arkadaşım pilavı fanta yada coca cola ile yaptı. yemek yarışmasında birinci seçildi .

     
    KübraHemşire bu yazıya teşekkür etti.
  3. İşGüvUzman

    İşGüvUzman TÜİSAG Üyesi

    Zonguldaklılara has lezzetler :)
    • Soslu Adana kebap
    • Soslu Kol Böreği.
    :) :) :) :)

       

     
    mehmetnuriisg ve KübraHemşire bu yazıya teşekkür etti.
  4. KübraHemşire

    KübraHemşire TÜİSAG Üyesi

    Birde şekerli tarçınlı patlamış mısır
    Ekmek arası muz ve peynir,mayonezli
    Ballı limonlu bol yeşillikli salata :p iğrençç ama denemeye değer.

     
    mehmetnuriisg bu yazıya teşekkür etti.
  5. Gamze

    Gamze TÜİSAG Yönetim Yardımcısı Yönetim Yardımcısı

    Iyyyy bunlar ne yahu :D
    Midem bulanmaya başladı :D

       

     
    mehmetnuriisg, KübraHemşire ve İşGüvUzman bu yazıya teşekkür etti.
  6. İşGüvUzman

    İşGüvUzman TÜİSAG Üyesi

    Hangisini sorduğuna bağlı, soslu kebap ye de parmaklarını yersin :)

     
    mehmetnuriisg ve Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  7. C!N

    C!N TÜİSAG Üyesi

    Türk kızlarının en büyük takıntılarından biridir kahveyi tuzlu içirmek :D

    Sos da ne sos ne sos; sulandırılmış domates salçası :D :D :D




     
    Brc34, KübraHemşire ve İşGüvUzman bu yazıya teşekkür etti.
  8. İşGüvUzman

    İşGüvUzman TÜİSAG Üyesi

    Türkiye'nin çok yerinden bu soslu kebabı yemeye gelenlerin olduğunu da çok iyi biliyorum.



     
    KübraHemşire bu yazıya teşekkür etti.
  9. Yeliz Çelik

    Yeliz Çelik TÜİSAG Çalışma Birimi TÜİSAG Çalışma Birimi

    bir tanıdığım ekmek arası su böreği yemişti

       

     
    KübraHemşire bu yazıya teşekkür etti.
  10. Sibel Semiz Topaloğlu

    Sibel Semiz Topaloğlu TÜİSAG Üyesi

    Biraz gecikmeli de olsa söz verdiğim Chhese Cake tarifimi yazayım :)


    Cheese CAke 'te 3 farklı bölüm var;
    1. Alt bisküvi
    2. Orta krema
    3. Üst meyve

    Malzemeler;
    1. Alt Bisküvi için,
    - 1 paket Burçak (veya herhangi bir yulaflı) bisküvi
    - 1 Yemek kaşığı kadar tereyağı
    - Yarım çay bardağı süt

    2. Orta Krema,
    - 500 gr labne peyniri
    - 1 paket krema
    - 1.5 su bardağı toz şeker
    - 4 yemek kaşığı un
    - 4 yumurta(sarısı ve beyazı) ve 1 yumurtanın sarısı
    - 1 paket vanilya

    3. Üst Meyve,
    - Herhangi istediğiniz meyve (ben çilek-kayısı/şeftali karışımı, balkabağı ve portakal denedim, en iyisi portakal oluyor bence :) )
    - 5 yemek kaşığı şeker (şeker sevip sevmemenize göre ayarlayabilirsiniz ama ben biraz ekşi tatları daha çok yakıştırıyorum)
    - 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı su ile eritilecek)
    - 1 su bardağı su
    - 1 paket vanilya

    Yapılışı;
    Öncelikle fırını alt-üst ayarında 200 C'ye ayarlıyoruz. (Pişirme işlemi ilk 10 dk 200 C, sonra 160 C'de yapılacak. Yaklaşık 1 saat sürüyor)

    1. Alt Bisküvi
    - Yulaflı bisküviyi rondoda un gibi olana kadar çekiyoruz. Tereyağı ve sürü içine ekleyip hamur gibi bir karışım elde ediyoruz.
    - Kelepçeli kalıbı (tarifteki ölçüler büyük boy kelepçeli kalıp için) yağlıyoruz, tatlının kenarlardan yanmasını önlemek için kelepçeli kalıbın çevresini (dıştan) alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
    - Bisküvi karışımını iyice bastırarak yayıyoruz. (burada dikkat edilmesi gereken, karışımı kenarlara doğru yukarı yönlü yaymak yani kelepçeli kalıbın yan ve alt parçasının birleştiği yeri kapatmak. Eğer burayı kapatmazsak sonradan üzerine ekleyeceğimiz krema aradan sızıyor :) )
    - Alt taban hazır :)

    2. Krema
    - Labne peynir ve kremayı çırpıyoruz.
    - Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
    - Yumurtaları ilave edip çırpıyoruz.
    - Unu ve vanilyayı ilave edip güzeeeeeelce çırpıyoruz:)
    - Krema karışımı da hazır.

    Hazırladığımız krema karışımını kelepçeli kalıba yaydığımız bisküvinin üzerine döküp, fırına veriyoruz :)

    3. Üst meyve
    Şimdi benim favorim olduğu için portakallı olanı anlatacağım :)
    - 4 portakalın suyunu sıkıyoruz.
    - 1 yemek kaşığı kadar portakal kabuğu rendeleyip portakal suyunun içine atıyoruz.
    - Şekeri ekliyoruz.
    - Nişastayı su ile çözüp ekliyoruz ve kaynatıyoruz.
    - Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz.
    (Bu meyve kısmı jöle gibi olacak. Tam koyu olmasına gerek yok zaten soğuyunca iyice koyulaşıyor)

    Bunun dışında farklı meyve kullanılacaksa;
    - Meyvenin üzerine şekeri ekleyip 1 saat kadar bekletiyoruz. (reçel yapmak gibi)
    - Su ve nişastayı ekleyip kaynatıyoruz.
    - Vanilyayı ekliyoruz.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Cheese Cake'in pişme süresi en az 1 saat oluyor. (bunun ilk 10 dk'sı 200 C, sonraki 50 dk 160 C'de olacak) Tabi fırınınız daha çabuk pişirir mi bilemiyorum :) Piştiğini anlamak için azıcık kalıbı sallıyoruz, krema yerinden oynamıyorsa pişmiştir :) Bir de rengi hafif karamel rengi olacak.


    Kek piştikten sonra soğuması için bırakıyoruz. Meyve sosu da soğuduktan sonra, sosu kekin üzerine yayıyoruz.
    Böyle 1 gece (veya sabahtan yapıp akşama kadar) buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün afiyetle yiyoruz :)

    Afiyet olsuuuuun, yaparsanız bana yazmayı unutmayın :)



     
    KübraHemşire ve mehmetnuriisg bu yazıya teşekkür etti.
  11. Cemal Gülep

    Cemal Gülep TÜİSAG Üyesi

    tüm lezzetleri denemek benim favori fikrim ***KESİLDİ***



     
    Last edited by a moderator: 26 Nisan 2016
    KübraHemşire bu yazıya teşekkür etti.
  12. KübraHemşire

    KübraHemşire TÜİSAG Üyesi

    Böğürtlen reçelli bir et yapılıyormuş yani sos olarak onu kullanıyorlar.onuda yeni öğrendim.

     
  13. Ediz U.

    Ediz U. TÜİSAG Üyesi

    Antalya ya özgü ilibadailibada22.jpg




     
    Brc34 ve Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  14. murat isg

    murat isg TÜİSAG Üyesi

    Mide yi koruma altına almak lazım :)

     
    KübraHemşire bu yazıya teşekkür etti.
  15. KübraHemşire

    KübraHemşire TÜİSAG Üyesi

    Sucuklu çikolatalı tost nasıl fikir :):):)



     
  16. murat isg

    murat isg TÜİSAG Üyesi

    İlginç fikirler geliyor gece gece :) denemek lazım

     
  17. KübraHemşire

    KübraHemşire TÜİSAG Üyesi

    Denerken tadımlık yaparsanız iyi olur amaç kuraldışı yeni gastronomik kesifler yapmak.gıda zehirlenmesine sebep olmayalım :)

     
  18. murat isg

    murat isg TÜİSAG Üyesi

    Tüm sorumluluk sizde Mesuliyet kabul etmiyoruz.Yine de yeniliklere açığız

     
  19. KübraHemşire

    KübraHemşire TÜİSAG Üyesi

    Yo Yo kabul etmiyorum ben uyarımı yaptım :)

     
  20. murat isg

    murat isg TÜİSAG Üyesi

    O zaman işi icraata dökelim

     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica