Tartışma : C Sınıfı Iş Güvenliği Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

mühendis85

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
186
Tepki puanı
274
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar fiyatları çok komik düzeylere indirmeyin lütfen. yaptığınız yada yapacağınız iş çocuk oyuncağı değil. bir iş kazasında direkt sizi alacaklar önce ve çekeceğiniz sıkıntıların bedeli böyle 300-500 gibi komik rakamlar olamaz bence. en azından ben 1200 tl altına inmeyeceğim. çünkü devlet kamuda çalışanına 1200 tl fark verecek bu iş için. lütfen kendinizi de işinizi de diğer isg uzmanı arkadaşların piyasasını da alçaltmayın.
saygılar,
Sayın fumeka bu rakam kısmı süreli iş için değil mi
 

...

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Ara 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
7
Meslek
Uzman Adayı (C)
Belli bir ücret sınırını kendi aramızda yapacağımız anket ile belirleyelim.

Akabinde o sınırı ihlal edenleri bu forumda teşhir edelim.

Teşhir edilenlere ne gibi yaptırımlar uygulanacağını yine kendi aramızda belirleyelim.

Otokontrol sistemi oluşturalım.

Beyin fırtınası yapın bakalım ne gibi şeyler ortaya çıkacak.

İş başa düştü ;)
 

aliutku

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
15 Eki 2012
Mesajlar
131
Tepki puanı
269
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar oda kurulmadan piyasada sınır oluşturmak zaten güç kaldı ki oda oluştursak dahi (yasalar gereği oluşturamıyacağımızı düşünüyorum çünkü hepimiz birer meslek odasına bağlıyz) diğer odalar gibi taban fiyat belirledik diyelim. Benim Maden Mühendisleri odam fiyat belirliyor bizim mesleğimiz için ama 1000 tl ye çalışan maden mühendisi var :) bu konuda yaptırım yok.

Bir diğeri bakanlık para konusunda yaptırım ya da sınır koyamaz çünkü ülkemiz serbest piyasa ekonomisi üzerine kurulu.

Birde biz kendi içimizde ikiye ayrılıyoruz. Bu işten para kazanmak isteyenler birde ülke şartlarından dolayı işsiz kalan karnını doyurmak isteyenler. Adam işsizse siz bu adama 10 tl saatine neden fiyat verdiniz diyemezsiniz. adamın sorumlu oldugu bir ailesi çocugu oldugu ya da 15000 tl borcu oldugunu düşünün acil iş bulması lazım nasıl engel olacaksınız bu kişiye. Hadi talha dediğin gibi ifşa edelim bu kişileri ailelerine yazık değil mi? Emek korumaya çalışırken emek hırsızı olmayalım.

Bu profildeki insan sayısı inanın çok değildir. Bu fiyatları indirenler OSGB lerdir. Mantar gibi OSGB kuruldu. Kuranların çoğu C Sınıfı uzman üzerinden kuran sermaye sahipleri. Birde üstüne Burnundan kıl aldırmayan iş yeri hekimleri (muazzam para talep ediyorlar). Doğal olarak bir şehirde 45 tane ekmek fırını olursa ekmeğin fiyatı düşer. OSGB lerin sizleri sömürmesine izin vermeyin. Yani kendiniz OSGB kurun ya da paranız yetmiyorsa kendiniz gibi 5-6 kişi bulun. Sermaye sahipleri OSGB kurup sırtımızdan para kazandıkça bu piyasa da fiyatlarınız düşer. Senin saatine 30 tl dediğin yerde OSGB Sürümden kazanırım mantığı ile 10 TL fiyat verebilir. Bu verdiği fiyatla bile OSGB Sahibi senden çok para kazanır.

Şahsen bana teklif edilen her OSGB teklifini şiddetle reddediyorum. Babam A sınıfı ben C kuzenim C, eşim C, Dayım B sınıfı uzman hepimiz kendimizi sömürtme niyetinde değiliz. Sizde bu işle alakası olmayan OSGB sahiplerinin sömürüsüne girmeyin.

Bu forumun 19.000 üyesi varsa her 20 arkadaş bir araya gelse 950 OSGB kurulur. kişi başı 2.000 TL 'ye hekimi bulursanız OSGB kurarız.

BİZİM EMEĞİMİZİ BİZİM PARAMIZI SIRF PARASI VAR DİYE BIRAKIN İŞ GÜVENLİĞİNİ UZMANI OLMASINI MİMAR, MÜHENDİS BİLE OLMAYAN SIRF FİNANSE EDECEK VE BU İŞTEN PARA KAZANMA HEVESİYLE YANIP TUTUŞAN İNSANLARA YEDİRMEYELİM. İNANIN PİYASAYI DÜŞÜREN BU İŞE TİCARİ OLARAK BAKAN BU İŞ DIŞINDA OLAN KİŞİLERDİR.
 

sevilay şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
10
Tepki puanı
10
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar aramızda bir taban fiyat belirleyip bu fiyatın altına düşmeyelim lütfennn
 

rs_6

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
78
Tepki puanı
119
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Ücretler kadar imzlanacak kısmi zamanlı sözleşmelerde özellikle dikkat etmemiz gereken bir husus daha var.


Part-time iş sözleşmesiyle çalışanlara sunulan sigorta fırsatları -1
Önceleri sadece öğrenciler ve ev kadınları kısmi süreli (part-time) iş sözleşmesiyle çalışmakta iken günümüzde bu tür çalışma biçimi oldukça yaygınlaşmıştır. Her ne kadar kısmi süreli iş sözleşmeleri ile işçi çalıştırmanın işçi hakları bakımından tehlike oluşturduğu düşünülmüş olsa da sosyal güvenlik bakımından 5510 sayılı Reform Kanununda düzenlenen telafi edici düzenlemeler diğer bir ifade ile isteğe bağlı sigorta ve borçlanma müessesesi kayıpları azaltıcı işleve sahip olmuştur.

PART-TİME SÖZLEŞMENİN YAZILI YAPILMASI ŞART
5510 sayılı Reform Kanununa göre, hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar sigortalı sayılırlar. Kanunda hizmet akdi ile çalışanlar arasında tam süreli veya kısmi süreli çalışan şeklinde bir ayırıma gidilmediği için hizmet akdi ile kısmi süreli çalışanlar 4/a kapsamında (eski SSK) sigortalı sayılırlar. Dolayısıyla sigortalılık statüsü bakımından kısmi süreli çalışan ile tam süreli çalışan işçi arasında bir ayırım söz konusu değildir. Buna karşın kısmı süreli çalışanlar ile tam süreli çalışanlar ay içerisinde eşit sürede çalışmadıkları için ay içindeki prim ödeme gün sayıları da eşit olmayacaktır.
5510 sayılı Kanunun 80’inci maddesi gereği, işveren ve sigortalı arasında kısmî süreli hizmet akdinin yazılı olarak yapılmış olması kaydıyla, ay içerisinde günün bazı saatlerinde çalışan ve çalıştığı saat karşılığında ücret alan sigortalının ay içindeki prim ödeme gün sayısının, ay içindeki toplam çalışma saati süresinin 7.5 saate bölünmesi suretiyle bulunacağı belirtilmiştir. Konuyu örneklendirmek gerekirse, saat ücretiyle her gün 4 saat çalışan bir işçinin sigorta prim ödeme gün sayısı (4X30=120/7.5=16) 16 gün olarak hesaplanacaktır.

AYLIK ÜCRET BELİRLENİRSE PRİM GÜN SAYISI 30 OLMALIDIR
Burada iki hususun vurgulanmasında fayda olacağını düşünmekteyiz. Birincisi kısmi süreli iş sözleşmesinin yazılı olarak yapılmış olması, ikincisi ise çalışılan saat ücreti üzerinden ücret alınması gerektiğidir. Eğer ücret aylık olarak ödeniyor ise yazılı olarak yapılmış bir kısmi süreli iş sözleşmesine göre gün içinde bir saat çalışılsa bile sigorta prim ödeme gün sayısının 30 gün olması zorunludur. Örneğin; aylık ücretli bir part-time çalışan işçi, ayda bir saat bile çalışsa 30 gün üzerinden SGK bildirimi yapılır. Bu nedenle iş sözleşmesi yapılırken bu hususa dikkat edilerek saat ücretli çalışanlar için saat ücretli part-time iş sözleşmesi yapılmalıdır.
Part-time iş sözleşmesi ile saat ücreti karşılığı çalışma söz konusu olduğunda ay içinde 30 günden eksik çalışmak olgusu ortaya çıkacağından işçiler açısından kısmi süreli sözleşmeyle çalışmanın sosyal güvenliğe yansıması olumsuz olacaktır.

PART-TİME ÇALIŞANLAR GSS PRİMİNİ 30 GÜNE TAMAMLAYACAK
Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini 30 güne tamamlama zorunluluğunun 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girmesine kadar, part-time çalışan kişiler bir yılda 30 gün genel sağlık sigortası primi ödediklerinde sağlıktan yararlanabiliyorlardı. Ancak 1 Ocak 2012 tarihinden sonra hem çalışıp hem de okumak isteyenler veya aile bütçesine katkıda bulunmak için ayda 5-10 gün part-time çalışmak isteyen ev hanımları veya sürekli olarak part-time iş sözleşmesiyle çalışmayı seçenlerin eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamaları zorunlu tutulmuştur.

EKSİK GÜN NEDENİ PUANTAJ OLANLAR GSS PRİMİ ÖDEMEZ
Yapılan düzenleme sadece kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışanları kapsamaktadır. Yani eksik gün nedenini puantaj kaydı olarak yapan bir kişi ayda 10 gün çalışınca eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamayacak, ancak eksik gün nedenini kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışma olarak yapan bir kişi eksik günlerine ait genel sağlık sigortası primlerini 30 güne tamamlamayacak.
 

Aşır

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Şub 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
5
Geçen gün bir osgb den teklif geldi , saat ücreti 20 tl olarak. Bu durumda 50 çalışanı olan bir firma başına 340 tl ücret alıcaksın. Ayda 1500 kazanabilmek için bu şekilde en az 4 işletmeye iş güvenliği hizmeti vermek gerek. Şaka gibi ben kabul etmedim.Kim deli gibi koşturacak bu ücret için kim motive olabilecek. Varsa biri verebilirim numarasını.Sonra da kazasız işler dilerim kendisine. Çalışmayı geçtim stresine değmez.
Merhaba Metin Bey, mesleğin onuru adına tebeikler.
 

fumeka

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
mühendis arkadaşım,
bu fiyat tabiiki kısmi süreli bir anlaşma için olmalı bence. yani biz isg uzmanları tekrar söylüyorum işletme başı 1200 tl den aşağı inmeyelim lütfen! osgb lerin teklif ettiği saat başı ücretler resmen adam sömürmektir. onun yerine kendimiz bulalım ve rakamımız da belli olsun. işletmeler artık mecburlar arkadaşlar, ya senden alacak bu hizmeti ya başkasından ama mutlaka alacak.
 

fiigeen

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Eyl 2012
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (C)
Sürelerin azalması firmalarla anlaşılan saat ücretinde artışa da neden olacak ücretlerin aynı kalması için.Yani süre azaldı diye ücretlerin azalması saçma olur.Eski hesaba göre 50 çalışanı olan fimraya 17 saat hizmet için 1500-1700 tl ye osgb ler anlaşabilirdi ancak şimdi bu süre 8saat 20 dk az tehlikeli 50 kişilik bir sınıf için.Bu durumda süre azaldı diye ücret azalar mı acaba? Risk de azalmamı oluyor sanki süreler düştü diye? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
evet para hesabını saat başına yaptıkları için ücrette düşüyor....
 

fiigeen

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Eyl 2012
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (C)
bence saat üceti 40-50 arası olmalı. herkes fiyatı yüksek tutarsa fiyat yüksek kalır. yeni bir sektör olduğundan fiyat politikasını belirlemek bu işi ilk yapanlara düşer.
ben birkaç osgb ile görüştümadam yemin billah ediyor size sözleşmeyi göstereyim saat başına 3otl ye aldık işi size yüzde 50sini veriyoruz der.osgberde ucuza alıyor işleri olsun diye uzmana da az para vermek durumunda kalıyor ne yazık ki....
 

oguzzhann

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman (C)
ya bu tehlike sınıfına göre işçi çarpı 10 15 20 dk ile artı işyeri başına 12 24 36 saat ekleme muabbeti vardı kalktımı bu bakıyorum bulamıyorum sadece işçi çarpı dakika hesabımı olacak artık.
 

fatihzkn

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Eki 2012
Mesajlar
75
Tepki puanı
24
Meslek
Uzman (C)
Yeni çıkacak yönetmelikte 10 ve altı çalışan sayısına göre en fazla 2,5 sa. bu bedelide sgk karşılayacak ve yaklaşık 100 TL gibi bişey olacak. Buradan kaba bir hesapla saati 40 TL desek. Ve herkes 217 sa çalışmayacağını varsayarak. ortalama 100sa. desek ayda 4000 TL gibi bir rakam çıkıyor.
Nasıl oluyorda en fazla 2.5 saat oluyor.9 çalışan tehlikeli sınıfta 3 saat yapar çok tehlikelide 4.5 saat yapar.
 

volkancoskun

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
355
Tepki puanı
355
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar manipilasyonlara dikkat edelim. Bu sitede üye olanların tamamının iş güvenliği uzmanı olup olmadığını bilmiyoruz. Foruma birkaç cümle yazarak piyasayı aşağı çekmek isteyenler olabilir. İşveren, işveren vekili veya düşük ücret çalışacak uzman bulduğunu söyleyip aferin almayı planlayan insan kaynakları vb.

Biraz paranoyakca mı oldu ? ;) ama biz iş güvenliği uzmanıyız biraz da öyle olmamız gerekiyor hem kendimizi hem işverenimizi korumak adına :)
kesinlikle paranoyakça olmadı size katılıyorum burası türkiye hertürlü üçkağıdın dalaveranın usulsüzlüklerin döndüğü memleket iş sağlığı ve güvenliğinde geldiğimiz nokta belli avrupanın çok çok gerisindeyiz
 

volkancoskun

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
355
Tepki puanı
355
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
BU FİYATLANDIRMA POLİTİKASIYLA İSG UZMANLARI MESLEKTEN SOĞUR BİZİM MEMLEKETİMİZDEDE HER İŞİ KİTABINA UYDURMA DURUMU VARDIR. AVRUPA BİRLİĞİNİN YANINDAN BİLE GEÇEMEYİZ :( AMA KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE MESLEKİ ANLAMDA ÖRGÜTLENMEMİZ GEREKMEKTEDİR YOKSA HER GÜZELİM MESLEK GRUBUNU AYAĞA DÜŞÜREN SERMAYE BİZİM MESLEĞİMİZİDE DÜŞÜRECEKTİR ÇOK DEĞİL EN FAZLA 5 SENE..... AZ PARAYA TAMA ETMEYİN SEKTÖR SANA MUHTAÇSA SENDE KARTI KURALLARINA GÖRE AÇ TAM ZAMANLIYSAN 2000TLNİN ALTINA ÇALIŞMA
 

Semchenko

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
13
Tepki puanı
11
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar...
Burada fikrini belirtme zahmetine girmiş herkese teşekkürü bir borç bilirim. Bu mesleğe daha henüz başlamamış olmama rağmen tecrübe ve fikirlerinizden çok istifade ettim. Hepinizden Allah razı olsun.

Serbest piyasa ekonomisi, arz talep dengesizlikleri ,işsiz kalma korkuları, çok sayıda eğitimli genç işsizin olması ve devletimizin işverenler yaşasın yaşasınlarki diğer vatandaşlar da işverenlerin işletmelerinde çalışıp da ekmek yesin mantığı bir çok olumsuzluğu, kuralsızlığı ve büyük çaplı mutsuzluğu besliyor. Burada ben ana sorun olarak her daim korunan "İşverenleri, sermayeyi hatta yabancı sermayeyi ürkütmeyelim kaçırtmayalım" zihniyetini görüyorum. Bu zihniyet bizi belli bir noktanın altına düşürmüyor (Afrika ülkeleri gibi olmuyoruz) belli bir noktaya ulaştırmıyor (Avrupa düzeyine ulaşamıyoruz).

Sorunlara çözüm olarak gördüğünüz Oda Kurma fikri ses duyurma açısından sadece bizim mesleğimizde değil her meslek dalında ve toplumsal olaya tepki anlamında mutlaka olmalıdır. Olmalıdırki devletimizi idare eden siyasetçilere bir Baskı Grubu olarak etkin olmamız sağlansın. Atalarımızın dediği gibi "Ağlamayan çocuğa meme vermezler." Siyasetçiler oy bazlı düşündüğü için "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" düşüncesi ister istemez her partinin içinde vardır.

Bireysel olarak baktığımızda herkes kendi yaşantısından ve çevresindeki iş olanak ve tekliflerinden dolayı "kendinin ederini kendi belirlemektedir." Çalışıp - çalışmaması, teknik öğretmen-mühendis-mimar- fizikçi-kimyager branşlarından hangisine mensup olduğu, tecrübe ve bilgi birikimi, insanlara kendini kabul ettirip ettirememesi yani konuşmasının etkinliği, kendine güveni, evli yada bekar olması hatta evli olup çocuklu olup olmaması, çevreden duyulan "işsizlik var""bu paraya bu iş yapılmaz" gibi söz ve davranışların kişiyi ne kadar etkilediği, OSGB lerin İSG taşeronu gibi davranması gibi daha birçok faktör herkesin kendine bir paha biçmesine neden olacaktır. Hiç kimsenin de fiyatı birbirini tutmayacaktır. Ama bir Oda kurulup da bir "Fiyat Listesi" oluşturulursa bunu hemen hemen herkes bir pazarlık noktası olarak gösterecek ve ücretin belli aralığın altına düşmesi böylece engellenmiş olacaktır kanısındayım. Tabiki de istisna kişiler olacak ama "istisnalar kaideyi bozmaz".

Ben bu işe yeni başlayacak birisi olarak önce bilgi birikimi olarak kendimi tam olarak doldurmayı, sonra tecrübesizliğimi atmak için mümkünse bir OSGB de çalışmayı ve burada çalışırken de bir iskelet sistem oluşturup ilerleyen zamanda ücret olarak tutucu olmayı düşünüyorum. OSGB ye girmeden önce biraz bekleme yapıp iyi teklifler olup olmayacağını da gözlemleyeceğim şöyleki devlet Haziran 2013 itibariyle ceza kesmeye başlarsa o zaman bir anda piyasamız hayal edemeyeceğimiz şekilde yükselebilir. O anda önemli şirketlere giriş fırsatları bile iyi ücretlerle oluşabilir.

Herkes kendine yakışanı yapar. İnsan önce kendi kendisini doğru değerlendirmeli ve eksiklerini tamamlamalı o zaman hiç bir şeyden korkusu olmaz. Ne işsiz kalmaktan ne de ceza yemekten. Bu iş bir karakter meselesidir. Disiplinli, net, neyin neden olması gerektiğini kanuni ve teknik dayanaklarıyla açıklayan ve bunları özümsemiş uzmanların her daim iyi noktalara geleceğini; zayıf, kendine güveni az, bilgi birikimi düşük, olaylara hakim olamayan ve sürekli birşeyler olacak cezalandırılacağım diye korkular besleyen uzmanların maalesef düşük ücretlere, saygı ve itibardan yoksun, mutsuz bir şekilde çalışmak zoruda kalacağına inanıyorum.

Son söz olarak :
- Kendinize güvenin
- Eğitiminizi, konuya hakimiyetinizi her zaman sağlam tutun. Kendinizi güncelleyin.
- Kendinize saygı duyun ve saygı duydurun.
- Sistemli çalışın.
- Çevre şartlarını iyi gözlemleyin.
- Çıkan iyi fırsatlar için hazırlıklı olun.

Bunları yaptığınız sürece ne bu işte ne de başka bir işte işsiz kalmanız, mutsuz olmanız, zorlanmanız mümkün değil.

Hepinize saygılar sunarım.
 

e_m_r_e_m_x

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
12
Tepki puanı
3
evet, dernek veya oda kurmak şart bir an önce yapılmalı,
yada eskiden olduğu gibi bağlı olduğumuz odalarla yola devam edilsin diyeceğim, odalar ile bakanlık devamlı mahkeme haline, bu ihtimal olmayacağına göre biran evvel örgütleşip , işin sistematiğinin oturtulması gerekir, üzerime düşen bir görev olursa, Hatay bölgesinde elimden geldiğince yardıma hazırım.


Hatay bölgesindeyseniz sizle görüşmek isterim...
 

dj_shark

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
99
Tepki puanı
50
oda kurmak oda fiyatı belirlemek bunlar çok güzel olurdu ama oda fiyatı belirlememiz birilerinin 1000 liralık işi 250 liraya yapmasına engel değil malesef. Bakınız Teknik nezaretçilik bakınız işyeri hekimliği vs.. vs..
 

zaferkul01

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
114
Tepki puanı
18
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
mühendis arkadaşım,
bu fiyat tabiiki kısmi süreli bir anlaşma için olmalı bence. yani biz isg uzmanları tekrar söylüyorum işletme başı 1200 tl den aşağı inmeyelim lütfen! osgb lerin teklif ettiği saat başı ücretler resmen adam sömürmektir. onun yerine kendimiz bulalım ve rakamımız da belli olsun. işletmeler artık mecburlar arkadaşlar, ya senden alacak bu hizmeti ya başkasından ama mutlaka alacak.


mrblar.
bir yerde sigortalı calışırken (isg hizmeti ile ilgili olmayan) ,başka bir şirkette isg hizmeti verebilirmisin(haftada 1 gün hafta ici zamanım olduğunu varsayarsak),yani her iki işi yapma şansımız varmı
 

ecemus

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
5
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
yarın isg uzmanı olarak bir osgb de ilk iş günüm..
iş hakkında hiç birşey bilmiyorum herşey teoride ..
sözleşme yapacağım ..bu yazılanlardan sonra yeni bir işe başlamanın heyecanından çok korkuyorum ..,
2000 tl olarak anlaştım ancak dediğim gibi yarın sözleşme yapıcam nelere dikkat etmeliyim..
ve bu iş için çalıştığım yerden istifa ettim , hata mı ettim diye düşünmeden edemiyorum
 

dj_shark

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
99
Tepki puanı
50
yarın isg uzmanı olarak bir osgb de ilk iş günüm..
iş hakkında hiç birşey bilmiyorum herşey teoride ..
sözleşme yapacağım ..bu yazılanlardan sonra yeni bir işe başlamanın heyecanından çok korkuyorum ..,
2000 tl olarak anlaştım ancak dediğim gibi yarın sözleşme yapıcam nelere dikkat etmeliyim..
ve bu iş için çalıştığım yerden istifa ettim , hata mı ettim diye düşünmeden edemiyorum
Öncelikle bu forumu iyi takip et ve burdaki bilgileri iş ortamına aktar 2. si bilmediğin ve sorumlusu olmadığın şeylerin altına imza atmamaya çalış imza attığın şeyleri de sakla kaybetme 3. sü verdiğin kararlardan pişman olma her adımında farklı insanlar farklı yollar farklı kapılar olduğunu unutma
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.