Ağustos 2021 Okullarda Enfeksiyonu Önleme Ve Hijyen

Hüseyin Çitçi

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Ocak 2015
Mesajlar
301
Tepki puanı
590
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
İş Veren
inşallah faydalı olur

Denetimlerde dikkat edilen, uygulanmış, yönetmelik ve standartlara uygun çalışma örneklerini görebileceğiniz fotoğraflar alttaki linkte yer almaktadır.
Mümkün olduğunca bol fotoğrafa yer verilmiştir. Ne tip levhaların nerelere asıldığı daha iyi anlaşılır inşallah

Okullarda enfeksiyon önleme uygulama fotoğrafları
Covid 19 Algoritma
Mersin Hizmetiçi Temiz Okul 2020 Örnekleri
Makam Binası Ankara Milli Eğitim Bakanlığı (çok fotoğraf yok, sınırlı izin verildi)
Covid Levha Uygulama Video
Metal Atölyesi Örnekleri
Kimya Atölyesi Örnekleri


Ağustos 2021 itibariyle koronavirüs kapsamında "Okullarda Enfeksiyonu Önleme ve Hijyen" 2. kez kontrolden geçecek inşallah. Bu vesileyle hem uygulanmış yönetmelik ve standartlara uygun çalışma örneklerini paylaşmak isterim hemde bazı hatırlatmalarda bulunmak isterim.
Genel olarak Acil Durum Planları, kurumun kendisine ait risk analizine göre hazırlanması gerekirken kopyala yapıştır yöntemiyle çoğalmış durumda. Kaynak dosyalardaki eksiklik ve yanlışlıklar her kuruma aksetmiştir. Bundan Çalışma bakanlığı çok rahatsız. ADP dosyaları, tanım ve eğitim anlatımlarıyla şişirilmiş, önleyici ve sınırlandırıcı tedbirler bölümleri, yangın ve koronavirüs dışında ele alınmamış veya yayımlanmış kılavuzda örnek olarak (temsili olan) ifadeler kopyalanmıştır. Müdahale prosedürleri algoritmalar, ilkel basit ve kurumun gereklerini karşılamaz durumdadır. Kılavuzda yer alan tüm bilgiler temsilidir, kurum kendi risk analizine göre düzenleme yapmalıdır.
Asılmış birçok talimat, para ödenerek temin edilmiş ancak içeriği kontrol edilmeden asılmıştır. Uyarı levhalarında sağlık ve güvenlik işaretleri yönetmeliği ve standartlar dikkate alınmamıştır. Asılan noktalar dikkate alınmamıştır.
Bu noktada yapılan çalışmaların önemli bir kısmı "var mı? var/ asılı mı? Asılı" cümlesini karşılamaktadır. İşin özende anlaşılmayan temel kavram: acil levhası astığınız için koridor acil çıkış yolu olmamaktadır. Yönetmeliklerin gereklerini yerine getirdiğiniz, düzenleme yaptığınız için acil çıkış yolu olan koridora levha asabilmektesiniz. Diğer tüm çalışmalarda aynı prensip geçerlidir.
Kurumlarda ADP dosyaları yanlı ve eksik durumdayken, müşteri ziyaretçi çalışan bilgilendirme esaslarına uygun olarak ADP panoları, ilgili önleyici ve sınırlandırıcı talimatları, müdahale prosedürleri asılmamışken, sıcak gündem olan koronavirüs tedbirlerine ağırlık vermek, diğer eksiklikleri görmezden gelmek, eksik çalışma değil midir?
Her sınıfa, her tuvalete, her el dezenfektan dispanserine talimatlar asarken, gıda zehirlenmesinden, mahsur kalmaya kadar birçok talimat kurumlarda eksikse problem vardır.
Özellikle İSG uzmanları zor durumda kalmaktadır. Hem doğru bilgilendirme ve yönlendirme sorumluluğu taşımaktalar, hemde yapılan denetimlerde uygulamaların doğruluğunu tasdik etmektedirler. Yapılan tüm çalışmalar, insan hayatını önemsemek üzerinedir.

Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Kızılay ABC blok için Acil durum planları dosyası güncellenmektedir. ADP Dosyası yaklaşık 300 farklı kurumun çalışmaları incelenerek, ilgili yönetmelikler tekrar dikkate alınarak hazırlandığından inşallah doğru bir kılavuz niteliğine sahip olacak. (Kurumların yanlış adım atmalarını engellemek için kopyalanmaya karşı korumalı olduğunu şimdiden belirtmeliyim)
Bu dosyanın başlangıç bölümünde kullanılan görsel alttaki gibidir. Detayına dikkat edenler önemli noktaları yakalayacaktır.
Risk analizi ve acil durumların tespitinde kat planları önemli rol oynamaktadır. Tehlike unsurlarının yerlerini işaretlediğinizde doğal olarak acil durum planlarının kapsamı, müdahale ve ilk yardım envanterlerinin yerleri belirmektedir. dikkat etmeniz gereken husus, genele yayılmış acil durumlarla, işyeri bölümlerine ve eklentilerine özel tehlikelerin vede bunların acil durum planlarının dökümante edilmesidir. bu her başlıkta gerekli hallerde tahliye ve tahliye kat planları kullanılmalıdır. 2. aşama olan önleyici ve sınırlandırıcı tedbirler, aslen doğru talimatların doğru noktalara asılma gerekliliğidir. Üçüncü aşama müdahale prosedürlerini uygulayabilmek için doğru envanterler bulunmalıdır.
Acil Durum Planlarınızda bunlar yerine, eğitim ve tatbikat konuları olan tanımlara yer vermiş, esas olması gereken bilgileri yazmamışsanız, planlarınız yanlıştır.

Ucuz olsun diyerek merdiven altı lisanssız baskı levhaların çoğunluğu yönetmeliklere uygun değildir. Hangi noktaya asılacakları, asılan yere göre ebatlandırmaları yanlıştır. Bu konularda her zaman danışabilir bilgi alabilirsiniz.
Birçok dosyayı basılı levha olarak almak yerine PDF dosya olarak temin edip kendiniz baskı yaptırabilirsiniz. (Her bir PDF 18x30cm 100Dpi 7,5TL, 40x50cm PDF 100Dpi 15TL kurum logonuz bulunur ve fligranlıdır)
Örnek dosyayı indirip baskı alabilirsiniz https://tahliyeplanlari.files.wordp...ari-v3-yangin-004-testing_03-mahsur-kalma.pdf
Acil Durum Planları (menüden alt kategorilere bakabilirsiniz)
https://tahliyeplanlari.com/acil-durum-planlari/. Sayfada yönetmelik hükümlerinin görsel karşılıkları mevcuttur. Özellikle tekrar tekrar okuyunuz
Versiyon3 Müdahale prosedürleri ve algoritmaları
https://tahliyeplanlari.com/2021/06/06/haziran-2021-acil-durum-planlari-versiyon3-kullanima-sunuldu/ (18x30cm PDF dosya olarak temin edebilirsiniz)
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.