Duyuru : 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Etki Analizi Projesi Hakkında Duyuru

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" kapsamında işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulmasında görev alan işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarının mevzuatta belirtilen tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için gerekli olan en uygun çalışma sürelerinin belirlenmesi, bu hizmetlerin işyerlerine olan maliyetinin değerlendirilmesi, kanunun iş kazası, meslek hastalıkları veya iş günü kayıpları ile iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişimi ve benzeri diğer konulardaki etkisinin değerlendirilmesi amacıyla Bakanlığımızca "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Etki Analizi Projesi" başlatılmıştır.

Söz konusu proje Bakanlığımızca bağımsız bir danışmanlık firması olan "PwC Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş." firmasına ihale edilmiştir. Proje kapsamında farklı sektörlerde ve tehlike sınıflarında hizmet veren 164 farklı işyerinde saha ziyaretleri gerçekleştirilecek olup bu ziyaretlerde işverenlerin, iş güvenliği uzmanlarının, işyeri hekimlerinin konu hakkındaki görüş ve önerilerinin alınacağı mülakatlar ile çalışanların katılacağı bir anket çalışması yapılacaktır.

Bu kapsamda,

Bakanlığımızca projede yer alan işyerinize yapılacak ziyaret denetim amaçlı olmayıp iş sağlığı ve güvenliği kanununun sahadaki etkilerini gözlemlemeye, işyeri hekimlerinin ve iş güvenliği uzmanlarının işyerlerindeki çalışma sürelerinin etkinliğinin değerlendirilmesine, iş sağlığı ve güvenliğinin maliyetler üzerindeki etkilerinin araştırılmasına yönelik olacaktır. Ziyaretler, projenin yüklenici firması ve Bakanlık personeli ile birlikte yapılacak olup projeye katılım sağlayan tüm işyerlerine Bakanlığımızca katılım sertifikası düzenlenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: İSGGM
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.