Duyuru : 30 (otuz) Günden Önce İptal Edilen İş Sağlığı Ve Güvenliği Sözleşmeleri Hakkında Önemli Duyuru

Mehmet Gençoğlu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
22 May 2012
Mesajlar
417
Tepki puanı
599
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bilindiği üzere; 20/7/2013 tarihli ve 28713 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” in 12 nci ve 19 uncu maddelerinde işyeri hekimleri ve diğer sağlık personellerinin; 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” in 12 nci maddesinde iş güvenliği uzmanlarının çalışan başına aylık asgari çalışma süreleri belirlenmiştir.

Bu kapsamda; işyerleri ile yapılan sözleşme veya görevlendirmelerin onaylanmasının üzerinden en az otuz günlük süre geçmeden feshedilmesi halinde otuz günlük süre doluncaya kadar feshedilen sözleşme veya görevlendirmede belirtilen çalışma süresinin tamamı ilgili İSG profesyonelinin aylık azami çalışma süresinden düşürülmesini sağlayacak şekilde İSG-KATİP’te revizyon yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Kaynak: İsgkatip
 

sefa ünlü

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
5
Tepki puanı
7
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
güzel bir uygulama artık osgbler atama yapıp işi aldıktan sonra işverenden habersizce sözleşmeyi fes edip başka biryerde aynı belgeyi kullanamayacaklar o zaman.
 

OsmanTURKAY

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Şub 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
11
Meslek
Uzman Adayı (C)
Saçma sapan gerzek gerzek işlere bir yenisi daha eklenmiş, suistimal eden 1 ay bekler yine yapar yapacağını. Bazen görevlendirme yapıyoruz, bir anda bol miktarda işçi girişi oluyor sözleşmeyi düşürüp yeni bir sözleşme yapıyoruz. Bakanlık önce otursun sözleşme iptal etmeden süre güncellemesi nasıl yapılır ona kafa yorsun. Koskaca bakanlıkta telefona cevap veren bir insan evladı yok, denetim yok. İş sağlığı güvenliğinin adı var kendi yok. İşleri güçleri onu bunu yasaklayıp zaten zor olan işi gücü daha da zorlaştırmak.
Bir de isg programıyla yaptığım tüm işlemleri bakanlığa rapor edecekmişim. Oldu, akşam 7-8 de eve geldikten sonra bir de onunla uğraşalım.
Bakanlık bundan sonra kendi çalar kendi oynar.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.