Eğitim-Sunum Örtü Altı Yetiştiriciliğinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Rehberi

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı tarafından hazırlanan Örtü Altı Yetiştiriciliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi ekte yer almaktadır.

Tarım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yürütülen çalışmalar, Haziran 2012’de yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile birlikte tarım çalışanlarının da iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili haklara kavuşması ile daha da hız kazanmıştır. Bu kanunla hızlanan çabaların bir karşılığı olarak 19 Mart 2013 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Harran Üniversitesi arasında “Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bu protokolle, en tehlikeli sektörlerden biri olan tarım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusu gündeme getirilmiştir. Protokol kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin bir boyutu olarak tarım sektörüne yönelik iş sağlığı ve güvenliği rehberleri hazırlanmış ve bu rehberlerle hem ilgili kurum ve kuruluşların bilinçlendirilmesi ve duyarlılıklarının arttırılması hem de tarım sektörü çalışanlarının kendi sağlık ve güvenlikleri ile ilgili almaları gereken önlemler, geliştirmeleri gereken güvenli davranış kuralları hakkında bilgilendirilmeleri ve en önemlisi sektörel anlamda güvenlik kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Bu çalışmada, öncelikle örtü altı yetiştiriciliği ile ilgili literatür araştırması gerçekleştirilmiş ve sektördeki başlıca risk faktörlerini içeren bir kontrol listesi oluşturulmuştur. Bu kontrol listesi ile örtü altı yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren toplam 8 işyerinde yapılan işyeri ziyaretleri sonucu sektördeki riskler ve çözüm önerileri belirlenmiş- tir. Bu rehber ile örtü altı yetiştiriciliğinin iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi ve örtü altı yetiştiriciliği yapan kurum ve kuruluşlara bu konuda rehberlik hizmeti verilmesi hedeflenmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • Örtü Altı Yetiştiriciliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 101
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.