Sağlik Kurallari Bakimindan Günde Azami Yedi Buçuk Saat Veya Daha Az Çalişilmasi Gereken Işler...

ISGdosya

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Haz 2013
Mesajlar
45
Tepki puanı
43
SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK
SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yönetmelikte belirtilen işlerde, çalışanların sağlık kuralları bakımından,çalışabilecekleri azami çalışma sürelerini düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, sağlık kuralları bakımından günde ancak yedi buçuk saat veya daha azçalışılması gereken işleri kapsar. Dayanak MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği [...]
Devamını Oku...
 

okyanus

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Kas 2011
Mesajlar
34
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar yönetmelikte Gürültülü işler: 1) Gürültü düzeyi en yüksek maruziyet etkin değerini (8h=85 dB(A)) aşan işler. yazıyor. Ortamın gürültüsü 92 dB(A) diyelim. Çalışanın maruziyeti kulaklık kullandırılarak düşürüldüğü zaman kişi günlük 8,5 saat çalıştırılabilir mi?
 

clarine

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar bunun cezası nedir? Kanunda idari yaptırımlar kısmında karşılığını bulamadım.
 

Ferhat AKKAŞ

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Kas 2011
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar merhaba,
Gürültülü işlerde kişisel korunma yöntemleri ( KKD ) ile günde 7,5 saatten fazla çalıştırılması mümkün mü ?
Yönetmelik bu konuda tam net değil.
Teşekkürler
 

K.Onur

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
182
Tepki puanı
112
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
p) Gürültülü işler:

1) Gürültü düzeyi en yüksek maruziyet etkin değerini (8h=85 dB(A)) aşan işler.

Ayrıca;

Bildirim yükümlülüğü

MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelikte sayılan işlerden herhangi birinin veya birkaçının sürekli olarak yapıldığı işyeri işverenleri, bu işlerin çeşit ve niteliklerini, yapılma zamanlarını, anılan işlerde çalışanların erkek ve kadınlar ayrı ayrı gösterilmek suretiyle sayılarını, işe başlamadan önce işin yürütüldüğü yerin bağlı bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yazılı olarak bildirmekle yükümlüdürler.

Kısaca KKD Kullanılması çalışanların maruziyetini indirgemek içindir.Fakat Kanun koyucu 8 saatlik süre zarfında 85 dB(A) değerini aşan işlerin çalışma süresini kısıtlamıştır. Yani gayet net. Fakat şöyle bir öneri sunabilirim. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yazılı olarak KKD kullanılırsa bu süre arttırılabilir mi? diye bilgi talep edersiniz. Saygılarımla.
 

K.Onur

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
182
Tepki puanı
112
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Bunu eklemeyi unutmuşum :)

İtirazlar

MADDE 9 –(1) İşyerlerinde yapılan işlerin 4 ve 5 inci maddelerde sayılan işlerden olup olmadığına ilişkin itirazlar ile 4 ve 5 inci maddelerde yer almayan işlere ilişkin başvurular, kullanılan maddelerin özellikleri, uygulanan teknoloji ve alınan teknik ve idari toplu koruma önlemleri de göz önünde bulundurulmak ve Sağlık Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karara bağlanır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.