İş Güvenliği Uzmanları Uygumala Problemleri - 4

Sedat İlhan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Eyl 2015
Mesajlar
13
Tepki puanı
14
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar bitirme ödevimin 4. bölümünü paylaşıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

İş Güvenliği Uzmanlığı Uygulamaları Etkenlerinden Üçüncüsü İşverenler
İşverenler toplumun girişimci ruhu olması nedeniyle önemlidirler. İşverenler 100 lerce kişiyi organize edebilen liderler olarak çok önemlidirler. İşverenler global dünya şartlarında rekabet ederek işyerlerini devam ettirebildikleri için çok önemlidir.
Türkiye’deki ve dünyadaki teknik , sosyal değişim ve gelişime paralel olarak işverenlerde dolayısıyla da işyerlerinde değişim ve gelişim normaldir, olmaktadır. Ülkemiz 1980 lerin sonunda bilgisayar ile tanışmış , 1990 larda toplam kalite yönetimi bir moda olmuş , 2000 lere doğru ERP sistemleri kullanılmaya başlamıştır.
Tecrübelerime göre firma veya sektör bazında ciddi farklar bulunmakla birlikte bilgisayardan faydalanma oranı çok yüksek değildir. Bilindiği gibi toplam kalite yönetimi kısaca yazdığını yap , yaptığını yaz olarak tarif edilmektedir. Bu tarife uyan kurulmuş ve uygulanan toplam kalite yönetimi ne yazık ki fazla sayıda değildir. Küçük , büyük , basit , karmaşık , fonksiyonlu bir çok ERP programı vardır , kullanılmaktadır ancak her ERP programının çöplüğü mevuttur.
Aynı süreçte kültürel değişimlerin gerçekleşmesi de kaçınılmazdır. Yine 1990 lı yıllarda başlayan insan kaynakları kavramı , liderlik mi yöneticilik mi tartışmasının henüz toplumda bir karşılığının olduğu söylenemez. Güçsüzlerin yalnız kaldığı , güçlülerin önemsendiği bir ortamda herkesin zengin veya üst düzey yönetici olmak istemesi beklenir ve normaldir. Başarılı olmak veya olmamak zenginlikle ölçülüyor ise eğer herkes bir şekilde zengin olmak isteyecektir ve istemektedir. Sonuç olarak herkes üniversite mezunu olmak istemekte ve üniversite mezunları çalışmamaktadır.
Büyük bir köy haline gelen dünyamızda ölümüne rekabet şartları, verimli , bilinçli , sürdürülebilir , yönetilebilir , kaliteli , rekabetçi bir üretim dolayısıyla yönetimi zorunlu kılmaktadır.
Ülkemizde örnekleri az dahi olsa böyle organizasyon kurmayı başarmış işyerlerinde iş kazalarının düşük olduğu görülmektedir.
İşverenlerin tüm olumsuzluklara karşılık kendi isteklerini frenlemesi ve başarılı organizasyonlar kurması, işyerlerinin devamlılıklarını , karlılıklarını artıracak ve iş kazalarını azaltacaktır. Sonuç olarak işyerlerinde ISG kültürünün gelişmemesinin kök nedenlerinden belki en önemlisi organizasyon problemleridir.
Organizasyon problemlerini ele almadan ISG kültürüne odaklanmak işyerlerinde faydasız masraf ve kargaşanın oluşmasına neden olmaktadır denilebilir.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.